Search This Blog

Wednesday, 31 October 2012

Monday, 29 October 2012

Sunday, 28 October 2012

Di renjis- renjis di pilis,
di tepungilah tawar,
hai beras kunyit di tabur,
disiram si air mawar.

Selamat Pengantin Baru Umie. Semoga berbahgia ke akhir hayat :) Majlis yang simple,meriah and memorable.Kami p berempat tengahari tadi,Waheeda,Liq and Bad.Nothing more happier than meeting each other.;) Lama tak berjumpa,majlis-majlis keramaian seperti ni lah yang menjadi date kami.Kalau tak,bila lagi.hihi..So,kerana perut dah kenyang,and badan sudah letih,enjoy lahh gambar - gambar ni. Buat tatapan teman-teman yang tidak dapat hadir ke majlis.




Waheed and the nasi minyak.Yummy!





alahai..cantik okey..tahniah Umie 
;)

Haaaaa...kalau wedding kat Johor ni,yang bestnya ada tol.It's just fun activity,yang memeriahkan majlis.Jangan la kerna tol ni,ada yang takut nak menyunting gadis Johor pula ye..auccchhh!huhu..



Proses negotiation..huhu..uncle baju putih tu dealer bagi pihak lelaki.Pengantin perempuan sweet je menunggu.. ;)


yayyyyy!akhirnya pengantin lelaki dapat naik pelamin.oppppsss!Umie happy!

Kami doakan u'll always happy and love each other forever.



pic above:credit to waheed.tq babe
happy dapat spend time together.


Akhir kata,sama-samalah kita mendoakan kebahgiaan untuk semua.Assalam.
tiada kata sangat malam ni.Hati rasa tak tenang tiba-tiba.Aku tahu kenapa.Mungkin lelapkan mata dapat lepaskan rasa.
Sekali lagi,Assalam.:)






Thursday, 25 October 2012

Perjalanan semalam ku rasakan lama..jauh..Sepanjang jalan aku lelapkan mata..Bangun sesekali untuk lepaskan dahaga.Cukup.Dan untuk menghantar pesan.Cukup.Aku selesa begini, turun naik bas dan keretapi. Dapat lihat senario,bermacam senario dalam lelah dan dalam penat.


Aku ke selatan,dan kau entah di mana.Buat aku ternanti - nanti pesanan dari kau.Moga selamat semuanya. 

Greg Anderson 





Tuesday, 23 October 2012

i <3 K.L


i just love jalan2 around kl. area petaling street,jalan TAR, jalan Masjis India..senang kata,area yang pack dengan hiruk pikuk orang ramai.i just love the busy enviroment :) 
And memang dari dulu,sejak diploma,kalau balik dari Perak ke Johor,wajib singgah KL just to hang around jalan Pudu,Jalan Petaling,and kawasan sekitarnya.
kali ini,perjalanan aku ke kl dengan hajat untuk cari barang sikit.sambil jalan-jalan mencari ketenangan..giteewwww...kelasss ayat mencari ketenangan kannn~huhu



pictures taken at Jalan Masjid India

 

tiap kali ke sini,this beautiful yet vintage flower stall akan jadi sasaran ku :)
uncle and auntie yang sangat peramah.ade sekali dulu,siap posing.mane ntah gambar tu,akan akan cari gali nanti.so,as for tourist,don't worry,KL,i mean Malaysia all over,is a save country. :) like your people said;
Walt Whitman 

and i believed,this quotes strongly belong to Malaysia.
ok,setiap kali perjalanan,akan ku sudahi dengan berehat dan makan.and destinasi kali ini di Central Market.i need cosy and most importantly, AIR-COND. 
kat luar tu hangatttt tak hengat ok~ :)
well,this is Malaysia tanah tumpah darahku.
panas ke,sejuk ke,banjir or kemarau,u r still in my heart.
kan hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri.
tuk2!jatuh batu atas kepale..sakit okeyyyy~mengarut....


sempat usha pelukis potret dekat area luar Central Market. 


and the menu.legaaaa :)

so,hari ini berakhir dengan Alhamdulillh..terima kasih Allah atas rezeki yang di kurniakan. teringat kata-kata seorang rakan,rezeki bukan di nilai atas nilai wang ringgit saja.aku percaya hari ini rezeki aku atas ketenangan,kelancaran perjalanan dan segala kurniaanMu :)







someone you used to know



It was helpless anyway
There's nothing much we could do or say
Darling don't you think it's a shame?
that it had to end this way

So here's to say goodbye,
our love is lost,
and we cant figure why
maybe it really is about time
that we finally made up our minds

So Darling, here's to you
i hope that when you find someone new
that she would always be true to you
to love and understand you

Soon you'll build new memories
then slowly you'd forget about me
then i would slowly be
a distant memory

Soon i'll just be
that someone you used to know
But darling you will thank me
for letting you go
time is not for wasting
i hope you'll find your intended
But i'm sorry
that your intended
isn't me

it's not an easy thing
to shake off our history
i know that's what you want from me
but they will always stay with me

i admit i made mistakes
but darling with you it's just the same
if we stay there will be more to make
i dont know how much more we can take

Darling, it would be unfair
to stay with something no longer there
its not that i no longer care
i'd feel like a burden you cannot bear